Construint somnis

BLOG

06/03/2016

Disseny de jardins · Construcció de jardins.

Disseny - construcció jardins de baix consum d’aigua i sense reg. Jardiners i jardineria Girona

Quines preguntes ens fem, quan ens agrada tenir jardins macos i bonics i, alhora no volem i no podem gastar tanta aigua:

  1. És possible trobar una empresa de jardineria que em dissenyi  i em faci un jardí que no gasti gens d’aigua?  
  2. Com ha de ser aquest jardí que no es necessiti regar?
  3. Què hi ha d’haver en un jardí perquè sigui de baix consum d’aigua de reg?
  4. Quines plantes i arbres hi haig de posar que no necessitin aigua?.
  5. Hi ha empreses de jardineria que em puguin aconsellar i fer-me un jardí resistent a la sequera i a la falta d'aigua o el que s’anomenen jardins secs?

jardins-baix-consum-aiguaJardins-sostenibles-de-baix-consum-aigua

Jardineria-sostenible-sense-aigua

Sí. Podem trobar jardiners especialitzats en jardins ecològics que no gastin aigua.

Les empreses de jardineria de Girona que es dediquen al dissenyar i construir jardins que no necessitin aigua, poden oferir diverses opcions tant en decoració, com en tipus de plantes i arbres que no precisin gaire o gens d’aigua.
A més, existeixen maneres d’aprofitar, reduir el consum, estalviar l’aigua i guardar-la per regar quan no hi hagi més remei, en jardins que siguin a la zona de Girona.

  1. Instal•lació de dipòsits d’aprofitament d’aigua de pluja per el reg. Aquests poden ser dipòsits artificials o, depenen del disseny, crear basses que recullin l’aigua del pendent del terreny i de les canals de la teulada. Els jardiners aconsellaran el més adequat.
  2. Aprofitament, prèvia depuració artificial o natural, de les aigües grises, residuals de la vivenda o casa. Poc habitual. Només per a grans espais verds (zones públiques, municipals o camps de golf).
  3. Instal•lació de sistemes de reg gota a gota, amb tubs protegits del calor i les glaçades. Cal vigilar si l’aigua conté massa calç. Té un preu elevat d’instal•lació, però molt efectiu i rendible.
  4. Incorporació de pedra seca per decorar com a part del disseny. jardins-sostenibles-amb-pedres-decoratives-Girona
  5. Triar una gespa, be sigui en llavor o en pans o tepes de gespa de baix consum d’aigua. S’anomenen gespes de clima càlid o gespes tipus C-4. Diguem que, les que precisen més aigua, son del tipus C-3 o continental.  Aquestes darreres, les C-3, son les que van venir importades en el seu moment del centre d’Europa. Generalment, estan composades per 3 o 4 varietats de llavor i que amb diferent percentatge s’aconsegueix tenir gespes més fines o més rústiques, però que sempre necessitaran més aigua que les gespes, pans o tepes de clima càlid ( C-4).

Les varietat de gespa que no necessiten aigua són tipus Zoysia Japònica, el Cynodon Dactylon ( Gramma o gram), el Paspalum  Vaginatum, etc. En totes, les arrels son molt fondes i amb fulles generalment més amples i rústiques. Etc.

Avantatges i inconvenients de dissenyar i construir jardins a Girona amb gespes de baix consum d’aigua:

Si és volen sembrar amb llavor (C-4) un jardí amb gespa i que consumeixi poca aigua, s’ha de fer al pic de l’estiu, amb temperatures ambientals de 36 graus ( i del terreny amb més de 30º), si no, aquestes, tenen molta dificultat de naixença. Per tant, és incompatible si es vol gaudir durant les vacances. És aquí, a on la millor opció es fer-ho en pans o tepes de gespa que no necessita gens d’aigua. A la província de Girona se’n cultiven i, les empreses de jardineria saben on adquirir-les.

A la zona de les comarques de Girona, les gespes de baix consum d’aigua,  queden de color marró, seques o color palla entre octubre i abril. No moren, però.  I, a la primavera retorna el verd intens.

Si es vol fertilitzar o abonar, cal fer-ho només a finals de primavera i primers d’estiu amb adob amb alt contingut de nitrogen. És a l’estiu quan, la gespa es de color més verd. Pràcticament no s’han de ressembrar mai. Son gespes que aguanten molt la sal i el vent salinitzat provinent del mar. Sobreviuen en terrenys costeners i/ o sols amb PH alts (8-10). És a dir amb terrenys amb molta calç.
Requereixen del procés d’escarificat. És a dir, passar un rascle amb pues i ratllar el terra, per tal d’endur-se la part seca i deixar respirar la planta. Aquesta tasca es fa quan comença a verdejar.

Quins tipus de plantes puc fer posar, per el jardiner, si vull disposar d’un jardí amb baix consum d’aigua?

Seleccionar plantes, arbres, arbustos, gespes i matolls habituals en la zona mediterrània. Necessiten molt poca aigua i aguanten la sequera. És el cas d'algunes plantes aromàtiques existents en els nostres boscos costeners.

Alguns arbres que aguanten molt bé la falta d’aigua son: Quercus ilex; Punica granatum; Acacia farnesiana; Melia azedarach; Casuarina equisetifolia; Acacia saligna; Punica granatumBrachychiton; Schinus molle; Ceratonia siliqua; Eleagnus angustifolia; Lagerstroemia indicaEucalyptus cinerea; Ficus carica; Grevillea robusta; Lagunaria patersonii; Olea europea, entre d'altres.

En lloc de gespes, també podem incorporar plantes entapissants, com Ajuga reptans (Sedum acre ); Cerastium tomentosum (neu d’estiu); Hedera helix (heura); Mahonia aquifolia (mahonía); Hypericum calicinum; Vinca minor (vinca menor); Iberis sempervirens (carraspique), etc.

Com a zones de parterres i decoratives podem incorporar:  Escorça de pi, pedres, sorres, rocalla, grava volcànicafustes, tarimes, zones de gespa artificial, etc.

Articles Relacionats

$value) { if(in_array($value,$gros)) $resultat = true; } return $resultat; } $categories = explode('-', 'Disseny de jardins-Construcció de jardins.'); $contador = 0; ?>
'; } } ?>
'; } } ?>
'; } } ?>
'; } } ?>

Com es construeix un jardí nou de trinca a la zona de Girona?.

'; } } ?>

Quin és millor moment per la poda d’ arbres a la província de Girona, segons les empreses de jardineria?

'; } } ?>

Instal·lació gespa artificial Girona

'; } } ?>

Disseny - construcció jardins de baix consum d’aigua i sense reg. Jardiners i jardineria Girona

'; } } ?>

Escarificar i punxar gespes.Com mantenir les gespes en bon estat.A tot Girona

'; } } ?>

Qui pot fer el manteniment del meu jardí?

'; } } ?>

Instal.lació pans de gespa. Renovem el jardí. Treballem a tot Girona.

'; } } ?>

Vols instal.lar gespa artificial??

'; } } ?>

Tens arbres, plantes o gespes que estiguin malaltes?

'; } } ?>

Poda d’alçada en arbres i arbrat grans i alts. Treballem a tot Girona.

'; } } ?>

Jardins sostenibles. La jardineria del present i futur

'; } } ?>

Jardí de gespa natural i baix consum a Figueres. Jardiners professionals a Girona

'; } } ?>

SOBRE EL BLOG

ALBERT FONT SERRA: Apassionat de la jardineria. Identifica amb faciliat les necessitats per a cada client i proposa les millors solucions en cada cas. Aquí, en aquest blog, hi trobareu suggeriments i propostes per dissenyar, construir, mantenir i renovar el vostre jardí.

CLASSIFICACIÓ D'ARTICLES

CLASSIFICACIÓ D’ARTICLES PER PARAULES CLAU

ACTIVITAT A FACEBOOK



CONTACTA'NS

Escull la forma que més prefereixis i en parlem. Fins aviat i gracies per el teu interès!

PARLAR

Móbil 659 414 653

ESCRIURE

Email:

Per enviar el formulari accepta les condicions d'ús i política de privacitat

UNEIX-TE A LA NOSTRES XARXES SOCIALS