Construint somnis

BLOG

06/03/2016

Manteniment jardins

Qui pot fer el manteniment del meu jardí?

Si creiem que el nostre jardí,  el qual està situat a una de les comarques Girona, es mereix un manteniment més acurat i, no disposem de temps ni coneixements per a realitzar-les; el millor que podem fer és buscar una empresa especialitzada en manteniments de jardins de la zona. Aquesta empresa de jardineria, haurà de tenir àmplia experiència en les tasques que requereix poder tenir un jardí ben arreglat i cuidat ja sigui per fer feines puntuals de manteniment o millora o bé per a una cura del jardí complert i per tot l’any.

El manteniment de cada jardí es particular i únic.

Tots sabem, com son els jardins de Girona, n’hi ha de tota mena i amb tot tipus de plantes, arbres, gespes, parterres i piscines. A més, generalment, tots tenen tanques vegetals, les quals generen necessitats de manteniment y poda afegides tant en sí mateixes com per les zones d’ombra que generen.

Tots els jardins de Girona, estan situats en comarques amb clima i temperatures ben diferenciades. No és el mateix fer el manteniment d’un jardí a la zona del Ripollès, o a la comarca de la Garrotxa, Pla de l’Estany, a l’Alt o el Baix Empordà, la comarca del Selva interior o marítima i/o de la zona de Girona al Gironès. O bé, que sigui un jardí prop d’una zona boscosa o amb un entorn ple d’arbres o en una zona de la costa i/o vora mar. 

L’entorn, vents, humitats ambientals i tipus de terres naturals o preparats, la salinitat de l’aire i del terra, condicionen molt clarament el nostre actual jardí i el que podem tenir endavant, tot i el millor manteniment que s’hi faci.  Cal conèixer molt bé els límits que tenim i els costos de sobrepassar-los.

Cal estudiar cada jardí, de manera particular, què hi ha, com està fet, i què volem tenir o aconseguir. És, aleshores que, amb aquesta informació prèvia, les empreses de manteniment de jardins podrem fer dos o tres pressupostos de feines i nivell de qualitat ofert per la cura del teu jardí.

Quines feines es fan en el manteniment d’un jardí?

Durant les tasques de manteniment d’un jardí i, en funció dels elements que el composin, les feines que s’hi fan son:

  1. Recollir les fulles seques i de branques caigudes. I arreglar els incidents ocasionats per les gelades, excessos de calor, massa o escassa pluja, ventades, granissades
  2. En funció del moment que ens trobem realitzar les tasques de poda d’arbres, palmeres, plantes i arbustos que pertoquin. Tractar les ferides al tronc dels arbres i branques. Posar, cables i tensors per controlar i modificar la forma dels arbres.
  3. Revisar el sistema de reg, aspersors i es programarà d’acord amb les necessitats del moment. Arreglar el reg que no funcioni. Revisar la qualitat d’aigua del moment la pressió d’aquesta, per tal que tingui la qualitat necessària per regar.
  4. En el manteniment de la gespa del jardí i d’acord amb les necessitats del moment, les feines que realitzarà l’empresa de jardineria seran les de:
  • Segar la gespa a més o menys alçada de fulla segons pertoqui.
  • Escarificar la gespa: És a dir, eliminar la part de coixí de gespa morta i que en dificulta la bona salut i és origen de fongs.  Feines-escarificat-gespa-jardi-girona  Escarificacio-gespa-jardi-girona
  • Punxar o airejar la gespa: Per oxigenar el terreny i que les arrels puguin créixer amb més facilitat.
  • Aportar sorres netes de llims i argiles, per tal de millorar l’estructura del terreny i fer-la més porosa, amb especial atenció a les zones humides i d’ombra, les quals son la causa d’aparició de molsa.
  • Tractaments de productes preventius o curatius a les plantes per tal d’evitar plagues i que es posin malaltes. És necessari i obligatori que l’empresa de jardineria que faci el tractament tingui els permisos d’aplicador de fitosanitaris actualitzats.
  • Eliminar les males herbes de fulla ampla que apareguin a la gespa i eliminar les que apareguin al mig de les plantes.
  • Si pertoca, sembrar o ressembrar la gespa i les zones amb clarianes. Aportar l’enceball o “recebo” per evitar que la llavor es perdi ( vent o ocells) i neixi més ràpidament.
  • Abonar amb el adob que pertoqui i el més adequat en funció de les plantes i els objectius que volem aconseguir a curt i llarg termini.

Manteniment puntual del meu jardí.

A vegades, per les circumstàncies que siguin, no donem massa importància al espai verd o zona enjardinada que voreja la nostra casa i el tenim com el tenim, sense massa miraments.

Però, de sobte sorgeix un esdeveniment familiar i, creiem convenient que cal fer una millora i arreglar el jardí mínimament una mica més bé, de manera puntual.  És, aleshores que cal buscar un bon professional jardiner que sigui proper a la zona o almenys que sigui de la província, el qual faci les feines indispensables, doni oxigen  i un aire nou al nostre jardí i el deixi apunt.

Manteniment complert del nostre jardí.

Ans al contrari, si som uns amants de la vida a la zona de jardí de la nostra vivenda i volem i disposem de pressupost per a contractar els serveis de manteniment tot l’any i complert a una empresa de jardineria o jardiner proper a la nostra zona, és aleshores que hem de demanar preu i oferta als que coneixem de la comarca i, la opinió que en tenen els nostres coneguts sobre la seva feina, professionalitat i experiència demostrable, en la cura i tasques de manteniment de jardineria particular.

Articles Relacionats

$value) { if(in_array($value,$gros)) $resultat = true; } return $resultat; } $categories = explode('-', 'Manteniment jardins '); $contador = 0; ?>
'; } } ?>
'; } } ?>
'; } } ?>
'; } } ?>

Com es construeix un jardí nou de trinca a la zona de Girona?.

'; } } ?>

Quin és millor moment per la poda d’ arbres a la província de Girona, segons les empreses de jardineria?

'; } } ?>

Instal·lació gespa artificial Girona

'; } } ?>

Disseny - construcció jardins de baix consum d’aigua i sense reg. Jardiners i jardineria Girona

'; } } ?>

Escarificar i punxar gespes.Com mantenir les gespes en bon estat.A tot Girona

'; } } ?>

Qui pot fer el manteniment del meu jardí?

'; } } ?>

Instal.lació pans de gespa. Renovem el jardí. Treballem a tot Girona.

'; } } ?>

Vols instal.lar gespa artificial??

'; } } ?>

Tens arbres, plantes o gespes que estiguin malaltes?

'; } } ?>

Poda d’alçada en arbres i arbrat grans i alts. Treballem a tot Girona.

'; } } ?>

Jardins sostenibles. La jardineria del present i futur

'; } } ?>

Jardí de gespa natural i baix consum a Figueres. Jardiners professionals a Girona

'; } } ?>

SOBRE EL BLOG

ALBERT FONT SERRA: Apassionat de la jardineria. Identifica amb faciliat les necessitats per a cada client i proposa les millors solucions en cada cas. Aquí, en aquest blog, hi trobareu suggeriments i propostes per dissenyar, construir, mantenir i renovar el vostre jardí.

CLASSIFICACIÓ D'ARTICLES

CLASSIFICACIÓ D’ARTICLES PER PARAULES CLAU

ACTIVITAT A FACEBOOK



CONTACTA'NS

Escull la forma que més prefereixis i en parlem. Fins aviat i gracies per el teu interès!

PARLAR

Móbil 659 414 653

ESCRIURE

Email:

Per enviar el formulari accepta les condicions d'ús i política de privacitat

UNEIX-TE A LA NOSTRES XARXES SOCIALS